058 21 22 291

Benediction

31 Maart, 10.00 uur
Black Gospel koor Benediction

Benediction werd op 6 januari 1997 opgericht. Er maakten slechts dertig jongeren deel uit van het koor, maar binnen een jaar was het ledenaantal al verdubbeld.

Op dit moment bestaat het koor uit zo'n 65 leden. De zangers en zangeressen komen uit verschillende geloofsgemeenschappen. Dankzij de vestiging in een studentenstad als Enschede sluiten ook buitenlandse studenten zich geregeld bij het koor aan.

In oktober 2000 werden er tijdens een repetitieavond in het Trefpunt radio-opnames gemaakt. En in mei 2001 namen we deel aan de landelijke ontmoetingsdag in Zwolle. Hierbij werden tv-opnames gemaakt die voor een deel met Pinksteren werden uitgezonden. Evenals met de radio-opnames heerste er enthousiasme alom en kreeg dit gebeuren een staartje, in de vorm van een extra tv-uitzending en met een interview met de dirigent André Bijleveld.

 

André Bijleveld(geb. 01-01-59) is een musicus uit Enschede. Hij studeerde piano-lichtemuziek aan het conservatorium te Hilversum.

Hij was ruim 20 jaar bandleider en keyboardspeler van de gospelband Thesis die naast het brengen van het eigen repertoire ook als begeleidingsband voor zo’n 30 verschillende binnen en buitenlandse artiesten heeft gefunctioneerd.

Ook was hij 8½ jaar Hammondorganist en keyboardspeler van de Ronduit Praiseband. Tegenwoordig speelt hij in de band van Kees Kraaijenoord en de band van Ralph van Manen.

Als leider van gospelkoren is hij al meer dan 25 jaar actief.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht