Jaarthema 'I have a dream'.

De Parkkerk kiest als thema”  “ I have a dream- deel je droom “

In 2018 zal het 50 jaar memorial  van dr.M.L. King passeren.  King is en blijft een moderne icoon  in de wereldgeschiedenis.   Hij wilde een samenleving met  waarden als respect, verantwoordelijkheid, anti-discriminatie, machtongelijkheid en geweldloos verzet . King is bij uitstek de man met een droom. Die woorden raken het thema van “ iepen mienskip.”

Michael Luther King, Jr. (Atlanta (Georgia), 15 januari 1929 – Memphis (Tennessee), 4 april 1968), was een Amerikaanse baptistendominee, politiek leider en een van de prominentste leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.  In 1955/56 , werden de boycotten van stadsbussen wereld nieuws met Rosa Parks.

1963 hield hij een toespraak in Washington, waar meer dan 250.000 mensen op af kwamen en waar Mahalia Jackson op zijn verzoek "I've been buked and I've been scorned”  zong. Ook Bob Dylan en Joan Baez zongen daar. King sprak de beroemde woorden  “ I have a dream “

In  aug 1964  sprak ML King in de Rai te Amsterdam op de Europese baptisten conferentie; in datzelfde jaar ontving hij de  NOBELPRIJS voor de vrede. In 1968 op 4 APRIL- werd Martin Luther King op 39-jarige leeftijd doodgeschoten terwijl hij op het balkon van het Lorraine Motel in Memphis stond.

Onze droomboom: