058 21 22 291

Anneke

Anneke Plantinga

Toen de vraag gesteld werd: Had jij een droom was er gelijk hilariteit : Johan wist meteen wat mijn droom ooit was geweest:  lang,  bruine ogen, humor en een prima inkomen!!  Nou, jullie weten allemaal hoe dat is afgelopen. Mijn droom nu dan . Wel ,  Ik heb er eentje in uitvoering!!

De meesten van jullie weten dat ik accordeon speel en dat in een accordeonorkest: het Leeuwarder Accordeon Ensemble. Daar speel ik in mee , wel eens met onderbrekingen , vanaf mijn 12de jaar: dat is dus al heeeeel lang. Ik heb het zelfs geschopt tot voorzitter. Nou ja, er was niemand anders eigenlijk die dat wilde zijn…….. Maar goed,  deze vereniging bestaat in 2018 75 jaar.

Er zijn wel meer van deze verenigingen in Friesland. Het leek me geweldig om in het kader van dit jubileum  al deze verenigingen eens samen te brengen . Ik had wel van ze gehoord , maar contact was er nauwelijks tot niet. Zonde eigenlijk.

Ik heb ze gemaild. Dirigenten, besturen, en iedereen was enthousiast. We sloegen aan het brainstormen en zo gaat het gebeuren dat we met een orkest tussen 80 en 100 mensen mee gaan doen aan City Proms , een jaarlijks  klassiek  muziekfestival,  op zondag 1 juli op het Zaailand om 13.00 uur op een groot podium.

Allemaal te danken aan de inzet van iedereen

De volgende droom is natuurlijk dat er mensen komen luisteren. Dus zet het maar in de agenda.

Een droom voor de gemeente is er natuurlijk ook. Ik droom van een gemeente waar ieder zich thuis voelt , zich voelt opgenomen in de kring van Gods gezin. Met het oog gericht op de ander . Waar Gods Geest de ruimte krijgt en daardoor ook Zijn Liefde mede herkenbaar is in elkaar en voor elkaar.

En die droom wordt werkelijkheid.  Eens!!  Let maar op!!